Гледай
на живо

Ново отлагане на делото за Каменов

Шефът на БНТ обжалва присъдата за шофиране пиян

Делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние - с 1.6 промила алкохол в кръвта, е отложено за 5 октомври. Днес Софийският градски съд трябваше да разгледа казуса на втора инстанция и ако беше потвърдил произнесената от първата инстанци условна присъда от 1 г. и 3 месеца затвор, Каменаров трябваше да напусне поста шеф на БНТ.

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров обжалва условната си присъда за шофиране в нетрезво състояние с обясненията, че във въпросната вечер, когато е спрян от пътна полиция, се прибрал в дома си около 23 часа, като за да се отпусне изпил едно питие - уиски. Посочва, че с цел стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло приемал разтвор от билка "златен корен", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински спирт, и в тази вечер изпил двойна доза от разтвора. Затова и алкохолната проба е била такава. По-късно след 02.00 ч получил обаждане от съпругата си – телевизионната водеща Радина Червенова, която по това време била поканена на парти да отиде и да я прибере и тогава бил спрян за проверка. Каменаров пледира, че е невинен и иска да бъде оправдан.

Делото изненадващо не тръгна днес, а беше отложено чак за октомври, тъй като вчера следобед адвокатите на подсъдимия е представила болничен лист, споде който Каменаров е бил приет по спешност в кардиологията на болница "Лозенец". Съдът днес поиска допълнителна документация от болницата.

Това е второ отлагане на делото - през май процесът се отложи, защото Каменаров бил ангажиран с "Евровизия".