София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нова Република:Слабите политици умишлено забъркват конфликти като в Елин Пелин

"Сред страх и объркване се краде най-лесно"

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Нова Република се противопоставя на опита за разпалване на изкуствени конфликти в различни точки на България. Те са поредната проява на слабата държава и неспособността й да гарантира реда и спокойствието на българските граждани. Така партията комнтира намесата на Патриотите в конфликта в Елин Пелин, където хората протестират срещу настаняването на семейство бежанци от Сирия.

Противопоставянето на местните общности срещу малцината, получили закрила на територията на България, е плод на неработещите институции и на популизма.

В последните 10 години България се управлява от ГЕРБ, БСП и ДПС. Днес държавата ни е слаба, институциите не работят и не могат да разрешат елементарни проблеми. Страховете на хората са умишлено засилвани, за да
бъде прикрит провалът на управлението, гласи позицията на партията.

България днес не може да осигури на своите граждани ефективно опазване на границите и бърза процедура за разграничаване между бягащи от войни хора и икономически мигранти, пресичане и разследване на каналите за трафик на хора, които се радват на закрила от страна на държавни институции, реална интеграция на получилите закрила, с предварителен диалог и зачитане на мнението на местните общности, коментира Нова Република.

Днес държавата не гарантира нито едно от трите. Така управлението само създава условията за конфликти като тези в Елин Пелин и Широка Лъка. Популизмът на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти умишлено засилва страховете на хората. Зачестилите конфликти са умишлено провокирани от провалените политици. Сред страх и объркване се краде най-лесно, допълват още от партията.