София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нова спецакция-претърсват „Кошарите“ в София

Обвиненията са за пране на пари

5 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Нова  полицейска акция  в сторицата. Специализираната прокуратура претърсва офиси на фирми, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“, известен преди време като „Кошарите“, това стана ясно


На място има жандармерия. Извършват се обиски на лица и разпити на свидетели в столицата с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари.  Разследването е предприето от Окръжна прокуратура – Пловдив.
Припомняме,че на 24.08.2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан. Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева, съобщиха от прокуратурата.

Иззети са били и всички машини и съоръжения от четирите фабрики, обслужващата ги техника - мотокари, агрегати, климатични системи, охладители. Установено е било, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден. Към настоящия момент двама от задържаните са с мярка за неотклонение "задържане под стража", а четирима са с мярка "домашен арест".