София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нова улика срещу Русия по случая Скрипал

Отровно вещество е попаднало в неподходящи ръце

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Властите във Великобритания смятат, че имат нова улика по случая „Скрипал“ и тя определено сочи руска следа в отравянето.

Припомняме ви, че миналата седмица бе приета за основна версията ,че нервно-паралитичното вещество "Новичок" е било оставено на прага на входната врата на Сергей Скрипал, съобщи СNN в кореспонденция от Москва.

Mетодът използван за отравянето на Скрипал и неговата дъщеря Юлия е твърде сложен, за да бъде приложен от обикновен човек, съобщават неназовани източници. Вероятно той е имал специални инструкции, които е можел да получи единствено от руска страна.

Все още не се потвърждава начина, по които се обяснява как точно "Новичок" е станал предмет на извършеното нападение.

Алтернативната версия на Лондон е,че Русия е загубила контрол над съхраняваното руско вещество "Новичок" и част от него е попаднала в неподходящи ръце.

Русия категорично продължава да отрича връзка с този опит за убийство с бойно отровно вещество на територията на Великобритания, включително и загубването на контрол.