София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нови незаконни постройки и хепатит А в Гърмен

Отново недоволство срещу ромите

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Нови незаконни ромски постройки са се появили в Гърмен. Част от децата в квартала са с развит хепатит А. Преди година в Гърмен бяха премахнати десетина къщи, обещанието бе да се бутнат още 124 незаконни постройки.

18 месеца по-късно жителите на общината се оплакват от бездействието на кмета Минка Капитанова, която на последните местни избори беше преизбрана заради обещанията си да се справи с този проблем. Според местните тя отказва да говори с тях и се крие от срещи с гражданите.

Хората се притесняват и от опитите да се създаде ново гето само на няколко километра от вече съществуващото такова край Дъбница. Кметът на Дъбница също е неоткриваем.

Към този момент има общо 12 деца, които със сигурност са болни от хепатит, като до края на седмицата се очаква да станат повече. Според местните крайният срок за дезинфекциране на ромската махала е бил вчера, но не е ясно дали това е изпълнено.

Жителите на Гърмен се заканиха, че ако Минка Капитанова не изпълни обещанията си, ще искат оставката й.