София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нови разкрития за убийството на шведската журналистка Ким Уол

Видео клипове с декапитация, намерени на твърдия диск на заподозрения

7 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Записи на жени, които са обезглавявани живи, са открити на предполагаемия твърд диск на датския изобретател Питър Мадсън, обвинен в убийство на шведската журналистка Ким Уол.

Мадсън, който отрича убийството, твърди, че твърдият диск не принадлежи на него и всички, които са работили в лабораторията, са имали достъп до него.

Питър Мадсън е заподозрян за убийството на 30-годишната Ким Уол, която се е качила на подводницата му на 10 август. Нейният обезглавен и разчленен торс беше открит във водата до Копенхаген 11 дни по-късно.

Наградената журналистка на свободна практика от Швеция, е работела върху история за изобретателя и неговата подводница UC3 Nautilus.

Самоукият инженер Мадсън твърди, че г-ца Уол е умряла след като 70-килограмовият люк я е ударил по главата. 46-годишният мъж казва, че след като се е опитал да я погребе в морето, е имал намерение да се самоубие, потапяйки подводницата си.

Прокурорът Якоб Бух-Йепсен обаче, заяви, че подозренията, че Мадсен е убил Уол, са се засилили, откакто той за последен път се е явил в съда на 5 септември. Бух-Йепсен казва още, че изображенията, намерени на предполагамеия твърд диск на Мадсен, показват, че жените са измъчвани, обезглавени и изгорени.

Аутопсията открила рани от нож на гениталиите и гръдния кош на Ким Уол, за които се смята, че са причинени около или скоро след смъртта й. Въпреки това, точната причина за смъртта все още предстои да бъде установена.

Съдът нареди на Питър Мадсън да бъде задържан за още четири месеца, тъй като разследванията продължават.