София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нови снеговалежи идат от вторник

Температурите остават доста под нулата

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес ще преобладава значителна облачност. През деня, главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17 и минус 12 градуса. Максималните температури ще са между минус 15 и минус 10 градуса.

Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 10 и минус 15 градуса, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20 градуса. Максималните стойности ще са между минус 10 и минус 5 градуса. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната. Там и вятърът ще се ориентира отначало от север, впоследствие от северозапад, ще е умерен и силен и отново ще има условия за навявания.