София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Новият вътрешен министър на САЩ пристигна на работа на кон

Зинке е бивш военен от специалните части на ВМС на САЩ

7 годиниПолитика 20 Боряна Райчева

Американският министър на вътрешните работи Райън Зинке, който положи клетва в сряда, пристигна на работа с кон в образа на каубой. Политикът публикува снимка на официалната си страница в Twitter.
За мен е чест да застана до смелите полицаи - тези специалисти ще дадат живота си за нас, написа под снимката Зинке, на която е на кон с каубойска шапка, ботуши и дънки в компанията на вашингтонската конна полиция.
Вестник Hill отбелязва, че с акта си министърът е демонстрирал консервативна позиция, която възнамерява да представи. Зинке е известен с любовта си към лова, риболова и дейности на открито, той е бивш военен от специалните части на ВМС на САЩ, известни като "тюлени".
През последните две години Зинке беше единственият член на Конгреса на САЩ от долната камара на северозападна Монтана, известен със своята консервативност. В сряда американският Сенат одобри с мнозинство Зинке да оглави Министерството на вътрешните работи на САЩ, в същия ден той положи клетва.