София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ново искане за отвод на съд и прокурор от защитата на Ковачева

Адвокатът на акушерката: Травмите на бебето са родови, не от побой

7 годиниПравосъдие 23 Боряна Райчева

С поредно искане за отвод на прокурор и съдебен състав продължи разглеждането на делото срещу акушерката Емилия Ковачева.
Защитникът на обвинената в побой над новородената Никол продължава да отрича участие на клиентката му в инцидента, като дори заяви, че травмите на бебето са родови. Владислав Янев изнесе изрезки от статии в медиите, които според него очернят Емилия Ковачева и играят роля в необективното разглеждане на делото.
Защитата на акушерката обвини прокуратурата, че е събирала доказателства само за участието на Ковачева, но не и за нейната невинност, както би следвало да е по закон. Според Янев записите, направени от видеокамерите и разпространени в медиите, са незаконни, а документите по делото са съдържани в кашони, като част от тях са забелвани, разкъсани и задраскани.
Адвокатът на акушерката представи трудовия договор на клиентката си, според който тя е назначена на 8-часов работен ден. По негови думи обаче тя се е трудила по 12 часа.
И двете искания за отвод на съда и прокуратурата бяха отхвърлени и делото продължи с разпит на свидетели. Родителите на битата Никол не присъстваха на днешното заседание.