София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НСА удостоиха Жан Тод с титла Доктор хонорис кауза

ММС ще се включат към кампания „Борба за безопасност по пътищата“

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Президентът на международната федерация „ФИА“ Жан Тод бе удостоен с почетното звание „ Доктор Хунорис Кауза“ от Национална спортна академия „Васил Левски“. Гостуването на Тод в България е свързано с честването на 60 години от създаването на Съюза на българските автомобилисти (СБА), както и 60 години сектор "Авто-мото" в НСА и 75 години от създаването на спортната академия. На официалната церемония присъстваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Весела Лечева, главен инспектор Бойко Рановски и много други. Разговаряхме със заместник-премиера какво трябва да се направи за сигурността по пътищата в България. Вие сте малка страна, 7 милиона човека, а повече от 600 умират на пътя всяка година, има хиляди, които са ранени", коментира президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод.

Министър Кралев благодари на Жан Тод за доброто взаимодействие между международната автомобилна организация и българската федерация за автомобилни спортове.

Той обяви, че през следващата година ММС ще включи в бюджета за финансиране на младежките програми информационна кампания „Борба за безопасност по пътищата“. В нея могат да се включат различни неправителствени организации.
Жан Тод благодари за връчената награда и заяви, че в Национална спортна академия е дала на България не само велики шампиони, а също и треньори и учители.