София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НслС разследва смъртта на детето на Московски

Обвинението е за смърт по непредпазливост

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Националната следствена служба ще се занимава с разследването, довели до смъртта на 4-годишния син на министъра на транспорта Ивайло Московски, това съобщават от прокуратурата. Оттам допълват още ,че на 2-и февруари е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.
 
До този момент са направени пет огледа на местопроизшествието и са разпитани седем свидетели, като предстои да се вземат показанията и на други. От получената  информация става ясно, че моторната шейна, но която министъра е возил сина си се е движила извън регулираните писти и самата тя не е закупена от нито една от фирмите, продаващи подобни на територията на курорта.
 
Припомняме, че трагедията се разигра на 2-и февруари над Боровец, близо до хижа "Чакър войвода", а основната версия за причините е неравности по терена.