София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нудисти възмутени от пощальонка, била облечена

Служителката отказала да носи писма на голите туристи

6 годиниЛюбопитно 17 Боряна Райчева

Обитатели на нудисткия курорт Еден Ресорт в американския щат Флорида обвиниха местна служителка на пощата, че не им носи писма и кореспонденция, тъй като била облечена и голите хора и създавали дискомфорт.

Заради отказа нудистите не са получавали поща няколко месеца и се опасяват, че че могат да пропуснат важна кореспонденция. „Има девиз на пощальоните и в него няма нито дума за това, че не трябва да се ходи в нудистки курорти – заяви една от клиентките на Еден Ресорт. – Аз си плащам за услугата и разчитам да я получа.“

Нудистите подали жалба да отделението на пощата, но от там са защитили своята служителка. Според тях, пощальонката има право да не доставя пратки и писма в места, които и създават дискомфорт.

Неофициалния девиз на американските пощи се смята фразата „Нито сняг, нито дъжд, нито жега, нито мъгла могат да попречат на нашия служител да обиколи своя маршрут“. Тези думи са изписани и върху главната сграда на пощите в Ню Йорк.

През 2016 година в Пенсилвания служители на пощата в един от кварталите на Вашингтон отказахваха да носят там поща, заради агресивно куче.