София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обявиха търг за нови 16 километра от автомагистрала „Хемус“

Това е втората обществена поръчка за магистралата в рамките на 2 месеца

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществената поръчка за технически проект и строителството на 16,3 км от автомагистрала "Хемус", съобщиха от ведомството на Лазар Лазаров. Става дума за участъка от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци" в посока Търговище. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС. Оферти ще се чакат до 10 октомври, а срокът за изпълнение на проекта ще е почти 3 години. Бъдещата отсечка от магистралата ще е с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища. Това е втората тръжна процедура за строителството на участък от АМ „Хемус“, която агенцията стартира за по-малко от 2 месеца. На 7 юли бе обявена обществената поръчка за проектирането и изграждането на близо 10 км от "Хемус" - между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново. За строителството й кандидатстват 11 компании. В края на юли беше открита и обществена поръчка за проектирането на 50 км от автомагистралата в участъка от Боаза до разклона между Плевен и Ловеч.