София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Облачен и дъждовен понеделник

Повишение на температурите в края на седмицата

7 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

В понеделник времето ще се задържи облачно и дъждовно. Преди обед ще превалява в западните и централни райони, а следобед валежите ще достигнат и до южното ни Черноморско крайбрежие.

Постепенно облачността над Североизточна България ще се разкъсва и намалява и там температурите ще надвишават 25 градуса. Дневните температури във вътрешността от страната ще достигат 18, 24 градуса. Ще духа слаб вятър от север, по Черноморието засилен - 10, 13 м/с .

Над планините ще бъде облачно с превалявания и прегърмявания. По-интензивни ще бъдат валежите преди обед, като значителни валежни количества се очакват в Западна Стара планина и във Витоша.

Възможни са порои по деретата и по стръмните склонове. Около връх Мусала ще превалява сняг. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 5 градуса, а на 1500 м около 11 градуса.

По Черноморието ще ветровит и облачно. Следобед по южното крайбрежие ще превалява и прегърмява. Ще духа силен вятър от североизток.

Вълнението на морето по южното крайбрежие следобед ще бъде бурно, а по северното умерено. Дневните температури ще достигат 24, 26 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.

Във вторник денят ще започне с валежи по Южното Черноморие, които бързо ще спират. Облаците над страната ще се разкъсват и намаляват. В сряда и в четвъртък ще се установи слънчево време , с временни заоблачавания следобед над планините.

Ще започне повишение на температурите. В петък ще бъде слънчево, с максимални температури в населените места от 03 до 35 градуса.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.8 през 1898 г, а най-топло в Плевен 30.1 през 1951 г.