Гледай
на живо

Облачно време ни очаква в сряда

Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса

В сряда от запад на изток ще се заоблачи и на места в Северозападна България ще превали кратък дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили.

Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. През деня ще бъде ветровито. Преди обед повече облаци ще има над западните и северни райони, а следобед над централните и източни части от страната. В северозападна България ще превали слабо. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

Над планините от западните райони преди обед ще бъде облачно, а следобед над масивите от Централна България ще се появи висока облачност. Вятърът по високите части ще бъде засилен от северозапад, с тенденция през нощта да отслабва.

На 2500 м височина максималната температура ще достига 3 градуса, а на 1500 м около 8,9 градуса.

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево, а следобед от Запад ще се заоблачи. Температурите на въздуха ще достига 20, 21 градуса.

В четвъртък сутринта ще има краткотрайни мъгли и ниски облаци, а през деня облаците ще намаляват до слънчево.В петък ще бъде слънчево и топло с температури от 20 до 25 градуса.

В събота валежите ще бъдат често явление над цялата страна. Значителни количества се очакват в северните и в източните райони.Температурите ще се понижават чувствително. В неделя западният вятър ще подгони облаците на изток.Ще бъде ветровито с разкъсана облачност.

На този ден най-студено е било в София - 0.4 през 1914 г, а най-топло в Плeвен 32.9 през 1923 г.