София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Облаци и дъжд в понеделник

До края на седмицата остава хладно

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В понеделник минималните температури в населените места ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 17. Денят ще започне със значителна облачност и превалявания в западните райони.

Следобед облачността над цялата страна ще се увеличава. Главно в Южна България ще превалява.Вятърът ще бъде слаб от изток- североизток, по Черноморието засилен.
Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

Над планините ще бъде облачно, като по планинските ни първенци ще бъдат има мъгли с ръмежи. Следобед слаб дъжд е възможен в Родопите. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 5 градуса, а на 1500 м около 11 градуса.

По Черноморието облаците ще се увеличават. Следобед ще духа засилен вятър от североизток. Дневните температури на въздуха ще достигат 22, 23 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното ще се усилва до умерено . Температурата на морската вода ще бъде 18, 22 градуса.

Във вторник времето през целия ден ще се задържи облачно и ветровито. Ще превалява дъжд, по-съществено в южните и източните райони. Слабо ще захладнее. В сряда облачността ще бъде значителна. Преди обед ще превалява в Южна България. Следобед ще има намаление на облачността в централните части от страната, а в западните и източни райони ще превалява.

В четвъртък и в петък хладен въздух от север ще понижи температурите. В източните райони ще превалява , а на запад ще има повече слънце в следобедните часове.

На този ден най-студено е било в Плевен плюс 1.5 през 1906 г, а най-топло в Плевен 35.7 през 1927 г.