София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Областен информационен център популяризира ЕСИФ в България

Европроектът е на стойност 644 хил. лв

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

На пресконференция днес ръководителят на проект „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България” Петранка Димитрова представи целите, дейностите и индикаторите по проекта пред журналисти от национални и регионални медии.
Бенефициент по проект „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България” е Столична община. Финансирането е по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Срокът за изпълнение е 31.12.2018 г., стойността – 643 893.84 лева, размерът на безвъзмездна финансова помощ – 100%. Проектът продължава да се изпълнява на територията на две области – София-град и София-област, като основна цел е да се популяризират възможностите, които ЕС предоставя през настоящия програмен период, чрез достъп до информация за потенциалните бенефициенти от двете области, обяви г-жа Димитрова. За целта по проекта се очаква да бъдат проведени 3 700 консултации на потенциални бенефициенти, както и 178 публични информационни събития. В рамките на пресконференцията експертите от Областния център обсъдиха с журналистите предложения за теми за бъдещи работни срещи, които да засягат темата ЕСИФ и да са полезни за тяхната работа, както и сфери, касаещи темата „еврофондове“, видяни от журналистите като важни, но недобили достатъчна популярност.