София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Общината реже опасни дървета. Човек загина

38-годишен стана жертва на паднал клон

7 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Паднал клон уби мъж в столицата. Инцидентът е станал в района на бул. "Цариградско шосе". Сигналът е подаден около 16.40 часа в сряда.

Загиналият е 38-годишен работник. Мъжът се е намирал в камион, когато клонът е паднал върху превозното средство. Сигналът е подаден в 16.28 часа. Пристигналите след около 10 минути лекари на „Бърза помощ“ само са констатирали смъртта.

Малко преди това Димитър Данчев, ландшафтен архитект и директор на дирекция „Зелена система“ към Столична община, заяви на брифинг за журналисти, че общината провежда активна кампания за премахване на опасните дървета.

„Целогодишно Столична община извършва премахване на сухи и опасни дървета, както и кастрене на такива със сухи клони, а също така и резитби за оформяне на короната на дърветата“, обясни Данчев.

Това е третият инцидент подобен инцидент в столицата от началото на месеца. На 1 август паднало дърво рани млада жена на улица "Тракия" в София.

 Дни по-късно, на 4 август, огромен клон падна върху майка с дете в Борисовата градина. Детето е невредимо, но майката е с наранявания по тялото.