София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Общински съветници от Смолян ремонтираха фонтаните в града

Кампанията е част от инициативата за реновиране на шадраваните в града

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

В неделя общинските съветници от Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ запретнаха ръкави и започнаха да ремонтират фонтана пред ОД на МВР в града. С ремонтите дейностите се даде начало на кампанията на съветниците за цялостното реновиране със собствени сили и средства на запуснатите „шадравани”.

Инициативата идва в отговор на нарастващото недоволство на смолянчани, които   са възмутени от лошото състояние на фонтаните, намиращи се в различни точки на Смолян - стария център на града, пред ОД на МВР и кв.Устово.

 „Промяната в нашия град трябва да започне отнякъде. Защо да не започне от там, когато се разхождаме с нашите деца да ни бъде приятно и поне малко да имаме усещане, че сме в нормален град. Смятам, че Смолян го заслужава и ако няма пари или желание общината да го направи, тогава ще го направим ние. Избрали сме и следващите локации за облагородяване, така че предстои още много работа”, заяви Анастас Караджов, общински съветник от Коалиция за развитие на община Смолян.

От 2015 г. oбщинcĸитe съветници от КРОС внacят като дapeниe възнaгpaждeниeто, което получават за участието си в заседанията на Общинския съвет. Специално учредена фондация разпределя средствата в подкрепа на различни обществени инициативи и социални кампании в Община Смолян.