София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Общо 5 години и 2 месеца затвор за побоя в Асеновград

Районният съд определи 5 ефективни и 6 условни присъди

6 годиниПравосъдие 14 Боряна Райчева

Районният съд в Асеновград се произденесе с присъдите по делото срещу единадесетте мъже, които през лятото нападнаха и пребиха  деца от отбора  по кану-каяк. Равносметката е 5 ефективни и 6 условни присъди, като най-голямата е от година и половина, двама от нападателите получават по година, а последните двама  10 месеца. Общият размер на наказанието възлиза на 5 години и зва месеца.
Припомняме, че обвинението е за хулиганство, като родителите на децата, настояваха то да бъде за опит за убийство което не се въприе от прокуратурата. Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като подсъдимите се признаха за виновни.
Близките на пострадалите и самите деца излязоха недоволни от съдебната зала, а прокуратурата ще обмисля дали да обжалва присъдите пред по-горна инстанция, в случая пред Окръжен съд Пловдив.