Гледай
на живо

Обстановката в страната до 15:00 часа

500 машини обработват републиканската пътна мрежа

Над 500 машини обработват пътните настилки по републиканската пътна мрежа в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В София снежната покривка е около 2-3 сантиметра. Снежната покривка е най-голяма в Драгоман - 5 сантиметра, а във Враца - около 1-2 сантиметра.

На "Троянския проход"  е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 тона поради снегонавявания. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проходите "Петрохан" и "Шипка".

Движението по път Е-79, през Кресненскоро дефиле, временно е ограничено. 

Заради възникнала катастрофа преминаването се осъществява само в една лента в района на Кресненското ханче. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на "Пътна полиция", които регулират преминаването.

Синоптиците предвиждат снеговалежите да се засилят в някои части от страната. Сняг няма да вали в Лудогорието и югоизточните части от страната.

Синоптиците предвиждат и валежите да са по-обилни в Югоизточна България, където за четири области е обявен жълт код: Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас.

В по-късните часове валежите ще започнат да спират от запад.