София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Обвиненият за двойното убийство в Пазарджик остава в затвора

Задържаният е наркозависим

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 30-годишния Иван Николов, обвинен за извършването на убийството на двама души от града.  Прокурорът Димитрия Ганчева каза, че става дума за умишлено убийство на повече от едно лице, за което са събрани достатъчно писмени, веществени и гласни доказателства. Тя допълни, че убийството на възрастното семейство е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди  и допълни, че са събрани необходимите доказателства. Според нея съществува и реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление. Освен това той вече е осъждан за прострелване на човек са газов пистолет, участие в сбивания и притежание на наркотици.

Задържаният за двойното убийство Иван Николов говори пред съда несвързано, но каза, че иска да остане в ареста. Служебният му защитник обясни, че 30-годишният мъж е на метадонова програма, тъй като е бил наркозависим.