Гледай
на живо

Обвиниха и Сеп Блатер в секс-тормоз

Вратарката на САЩ: Той ме хвана за з....а

Обвиниха и Сеп Блатер в секс-тормоз Вратарката на националния отбор на САЩ Хоуп Соло обвини бившия президент на ФИФА Сеп Блатер в секс-т... thumbnail text

Вратарката на националния отбор на САЩ Хоуп Соло обвини бившия президент на ФИФА Сеп Блатер в секс-тормоз, съобщи „Гърдиън“. Инцидентът е станал през 2013-а година по време на церемонията по връчването на „Златната топка“. Соло каза, че Блатер я е хванал за задните части, секунди преди двамата заедно да се появят на сцената за връчването на наградата за най-добра футболистка – американката Аби Уамбах. Сеп Блатер отхвърли обвиненията и ги нарече нелепи.

81-годишният Блатер бе принуден да напусне поста си след грандиозен корупционен скандал. През 2015-а година стана ясно, че той е превел незаконно 2 милиона швейцарски франка на президента на УЕФА Мишел Платини. Двамата бяха отстранени от футбола за срок от 6 години.

36-годишната Соло има повече от 200 мача за националния тим на САЩ. Тя е два пъти Олимпийска шампионка има и една световна титла. Американката два пъти е избирана за най-добра футболистка на планетата, а през 2009-а е обявена за номер 1 в този спорт в САЩ.