София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оценка 3 за празен лист на изпит в УНСС

80-90% от явилите се на изпита получават заветната оценка – 3

7 годиниОбразование 2 Боряна Райчева


В УНСС студенти получават 3, без да бъдат изпитвани. Конкретният изпит е по предмета "Геоикономика и регионално развитие" и се е провел на 9 юни. Той е бил за студентите във втори курс, а въпросната преподавателка е Соня Докова.

Стана ясно, че преподавателката Соня Докова е предоставила на студентите неустоимата възможност- да излязат от изпитната залата, оставяйки празен лист и да получат оценка 3.


Естествено 80-90% от явилите се на изпита избират именно тази алтернатива.

Случаят стана ясен, след като един от студентите ѝq Кезим Медев, явил се на изпита, разказа за него във Фейсбук. В крайна сметка Кезим и останалите студенти, които решили да проведат изпита по традиционния начин получават оценка 2.

Кезим, който е част от студентския съвет на УНСС, се опитва да потърси правата си в университета. Жалбата трябва да бъде подадена до ръководителя на катедрата, а това се оказва самата Соня Докова.

По случая се води вътрешна проверка, а резултатите ще станат ясни днес.