София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Очаква ни дъжд в събота вечерта

Валежи от град ще има в областите Видин и Враца

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Утрото в събота ще започне с малко облачно време над западните райони и слънце на изток.Предиобед ще бъде предимно слънчево, а следобед облаците над западните райони бързо ще се увеличават. Привечер в Западна България ще превалява и прегърмява. Ще бъде горещо с температури от 34 до 39 градуса. През нощта във Видинско и около Враца се очакват валежи с проливен характер и градушки.Вятърът ще се усили и ще бъде до умерен и ще променя посоката си по задаващата се хладна вълна.


Над планините предиобед ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност. По високите части ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а през нощта ще се ориентира от юг и ще се усилва. На 2500 м височина максималната температура ще достига 18 градуса, а на 1500 м около 24 градуса.


По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб, следобед до умерен от изток. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното умерено. Дневните температури ще достигат 30, 33 градуса. Температурата на морската вода е 25, 28 градуса.

В неделя от запад на изток температурите чувствително ще се понижат. Валежи и прегърмявания ще има и над Централна България, а следобед и над източните райони.

В понеделник и във вторник ще бъде свежо, с разкъсани облаци в следобедните часаве над планините.

В сряда от североизток ще проникне по-влажен въздух. Над Черноморието ще има облаци с възможност за превалявания.

В четвъртък ще бъде слънчево със заоблачаване и превалявания през нощта над западните райони.

В петък ще има условия за превалявания предиобед в Североизточна България, а следобед ще бъде слънчево.

В събота предобед ще бъде слънчево, а следобед в западните райони ще вали и гърми.

На този ден най-студено е било в София плюс 10.2 през 1926 г, а най-топло в Плевен 43.4 през 1922 г.