Гледай
на живо

Очаква ни дъждовен вторник

Максимални температури до 26 градуса

Във вторник най-ниските температури у нас ще бъдат от 14 до 19 градуса. От север ще се пренася по-хладен и влажен въздух. Предиобед ще превалява над северните и западните райони. Следобед валежите ще обхванат южните райони.
Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в крайните южни райони от 27 до 30. През нощта валежите постепенно ще спират, ще продължи да превалява по южното Черноморско крайбрежие.

Над планините ще има значителна облачност, с валежи и прегърмявания.Повече по количество ще бъдат дъждовете в Централна Стара планина и в Родопите. Вятърът по високите части ще бъде до умерен от североизток. На 2500 м височина максималната температура ще достига 10 градуса, а на 1500 м около 15 градуса.

По Черноморието ще бъде хладно и дъждовно. Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението ще бъде умерено/виочина на вълните до 2, 3м/. Дневните температури ще достигат 23,25 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23, 25 градуса .

В сряда сутринта ще превалява на юг от Бургас, като валежите бързо ще спират.През деня ще има разкъсани облаци, намаляващи до слънчево. В събота ще има много слънце и температури от 30 до 35 градуса.

На този ден най-студено е било в София плюс 3.5 през 1981г, а най-топло в Плевен 37.7 през 1928 г.