София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни облачно време с превалявания от дъжд

В Северозападна България и високите полета - и сняг

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес ще е облачно, на много места в страната ще има валежи от дъжд, в Северозападна България и високите полета - и сняг. Ще духа слаб източен вятър, по Черноморието - до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 4° и 9°, като в северозападните райони ще се задържат по-ниски.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и в по-голямата част от страната ще преминат в сняг, а в Южна България все още ще са предимно от дъжд.
По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по-съществени след обяд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6 - 9°. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала. Температурата на морската вода е 3°.
Над планините ще бъде предимно облачно и ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен юг-югозападен вятър.