София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Очаква ни слънце в сряда

Максималните температури ще бъдат до 22 градуса

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В сряда минималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса, в западните полета 2,3. Сутринта по поречията ще има намалени видимости, като по течението на Дунав мъглите ще са по-трайни. Предиобед над западните и централаните райони ще бъде слънчево, а Добруджа и Черноморието ще бъдат в ниски облаци. Следобед облачността над Източна България ще се задържи значителна като едва през нощта ще намалява.На запад ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север- северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна и плътна по северните склонове на Централна Стара планина и над Източна Стара планина. Ще духат слаби север- северозападни ветрове . Снежната покривка ще продължи да се топи. На 2500 м височина максималната температура ще достига 3 градуса, а на 1500 м около 9 градуса.

В четвъртък времето ще бъде слънчево, с краткотрайни мъгли. През деня ще се затопля до 18, 23 градуса. Западен вятър бързо ще подобри видимостта. В петък следобед с усилване на вятъра от север ще започне заоблачаване. В събота ще бъде по-хладно и ветровито, с разкъсана облачност, по-значителна и с условия за слаб дъжд над Източна България.В неделя ще има повече слънце и слабо ще се затопли.

На този ден най-студено е било в София минус 1.8 през 1899 г, а най-топло в Плeвен 32.3 през 1932 г.