София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни слънчева събота

Максималните температури ще достигнат 37 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В събота времето над страната ще бъде слънчево. Около и след пладне над северните и източните райони ще се развие незначителна купеста облачност, която няма да разваля слънчевия характер на времето. Вятърът ще бъде слаб, следобед в Източна България до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, по крайбрежието на морето 28, 32.

Над планините времето ще бъде слънчево. Следобед ще се развият купести облаци, но малки по-размер и мощност. Вятърът ще бъде слаб до умерлен то север-североизток, по-късно през деня ще се ориентира от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 13 градуса, а на 1500 м около 19 градуса.

По Черноморието времето също ще бъде слънчево. Малко облаци ще има сутринта на юг от Царево. Вятърът ще бъде слаб, около и след пладне умерен от североизток. Вълнението ще бъде слабо до умерено. Дневните температури ще достигат 28, 32 градуса. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

В неделя все още ще бъде предимно слънчево и горещо. Привичер над Западна България ще се заоблачи и в ранните часове на понеделник ще започне да превялява и прегърмява.

В понеделник от запад на изток с усилване на вятъра ще нахлува хладен въздух. На много места ще превали и прегърми – преди обед повече над западната половина на страната, а следобед над източната.

Във вторник ще бъде хладно и ветровито с условия за превалявания над североизточните и югоизточните райони. 

В сряда ще настъпи подобрение на времето. Ще бъде слънчево. Утрото ще бъде хладно, но през деня ще се затопля. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Дневните температурите ще доближават и надхвърлят 30 градуса.


На този ден най-студено е било в София плюс 7.8 през 1949г, а най-топло в Плевен 37.0 през 1960 г.