София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Очаква се затопляне

До края на седмицата ще е почти без валежи

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Времето е облачно и мъгливо, с повече слънце в Югозападна България. Максималните температури в повечето места ще са от минус 5° до 0°, на места в Югозападна България – до 3 - 4°.

От вторник от север-североизток ще прониква студен въздух. Облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. Не е изключено на отделни места да превали слаб сняг.

Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°, а максималните - между минус 5° и 0°. В сряда ще е почти тихо и в равнинната част от страната сутринта ще е мъгливо или с инверсионна облачност. Дневните температури ще се повишат с градус-два.

От четвъртък започне по-съществено повишение на температурите, които в неделя ще достигнат 8-9 градуса. През цялата седмица не се очакват валежи, ще има разкъсана облачност, на места – до слънчево.