София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално: Путин и Тръмп се срещат на 16 юли

Мястото на срещата - Хелзинки

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Дата и място на срещата между руския президент Владимир Путин и американския лидер Доналд Тръмп станаха известни. Според изявление, публикувано от пресслужбата на Кремъл, разговорите между двамата президенти ще се проведат на 16 юли в Хелзинки.

"По време на срещата между тях ще бъде обсъдено сегашното състояние и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-американските отношения, както и  актуални въпроси от международната сцена", се казва в съобщението .

По-рано вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отбеляза, че Тръмп и Путин може да обсъдят и икономическите отношения.

Споразумението за среща между Путин и Тръмп бе постигнато на 27 юни в Кремъл.

В същото време цените на самолетните билети до Хелзинки за 16 юли са се увеличили със 70%, съобщава РИА Новости позовавайки се на информация от авиопревозвачи.

"На 16 юли цената на билетите от Москва до Хелзинки е 17 000 рубли, което е със 70% повече в сравнение с други дати на месеца. Това е абсолютно доказателство за повишен интерес, тъй като цената винаги зависи от търсенето ",  съобщават от компанията-превозвач.

В допълнение, същата тенденция се наблюдава в услугата OneTwoTrip. Те също така отбелязаха, че търсенето нараства и в бройния фонд в Хелзинки.

"В периода 15-17 юли в Хелзинки за онлайн резервация са недостъпни 25% от хотелите на ниво 3, 4 и 5 звезди. Можем да приемем, че те ще бъдат използвани за организиране на срещата на върха, пребиваване на представители на двете страни, персонал и т.н. ", съобщиха от агенцията.