София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ограничава се движението на тежки камиони на 8 май

Очаква се засилен трафик в последния почивен ден

8 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища ще бъде ограничено на 8 май в интервала от 14 до 20 часа, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е да се улесни максимално движението в последния от серията почивни дни.

Забраната не важи за автомобили, превозващи хранителни продукти, опасни това, товари на температурен режим, уточниха от АПИ. От агенцията очакват интензивен поток на входовете на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и по пътя София - Кулата.

За улеснение на трафика през Владая в неделя от 10 до 20 часа ще има две ленти за влизащите в София автомобили. От АПИ припомнят, че всички пътуващи могат да ползват безплатното мобилно приложение LIMA за информация за пътната обстановка, информация може да се получи денонощно и на тел. 0700 130 20.