София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оливър Стоун коментира видеото, показано му от Путин

Според него руският президент няма причина да лъже

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Режисьорът Оливър Стоун коментира видеозапис за работата на руската авиация в Сирия, който му бе показан от президента Владимир Путин.

Редица медии и блогъри съобщиха, че на видеото което е показано във филма „Интервю с Путин“, се вижда видео на американските военовъздушни сили в Афганистан.

Режисьорът подложи на съмнение авторитета на блогърите и отбеляза, че не вижда причина, заради която Русия може да използва подобно видео.

"Защо той би фалшифицирал? Русия вложи много в борбата срещу ИДИЛ в Сирия, по-специално срещу финансовата империя на групировката“, отбеляза Стоун.

Оливър Стоун подчерта, че задачата му при създаването на филма се крие в максимално независимото предаване на съобщения, а самият той не ангажира никого със собствените си позиции.

"Повече от две години, 20-часово интервю – това не е малко. Мисля, че камерата не може да лъже. Камерата показва езика на тялото, изражението на очите“, заяви Стоун.

Режисьорът отбеляза, че неговият филм позволява на западната аудитория да разбере позицията на Владимир Путин по въпроси, като ситуацията в Украйна, войната в Сирия и Крим.