Гледай
на живо

Оливър Стоун снима филм за Путин

Филмът е в етап на постпродукция

Американският режисьор Оливър Стоун приключи със снимките на документален филм за руския президент Владимир Путин, заяви пред РИА Новости продуцентът Игор Лопатенок. Според информацията лентата е в етап на монтаж, датата на премиерата му все още е неизвестна.
"Филмът на Стоун е голяма и много интересен. Заснемането завърши, сега той се монтира, кога ще излезе е загадка, но филмът ще бъде интересен за публиката, особено за САЩ, каза Лопатенок, който е постоянно пребиваващ в САЩ.
Желанието си да направи документален филм за Путин директорът обяви още през 2014 година. Той отбеляза, че би искал да интервюира руския лидер, като обяви това на 4 ноември в Театъра на нациите по време на паметна вечер, посветена на режисьора и актьор Василий Шукшин.
Оливър Стоун е отличаван три пъти с "Оскар". Най-популярни от филмите му са "Взвод", "Уолстрийт", "Роден на четвърти юли", "The Doors", "Natural Born Killers" и "Александър". Режисьорът е известен не само със своите художествени постижения, но и политически възгледи, които с времето се промениха от умерено консервативни в леви и са отразени в работата му като режисьор.