София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оливър Стоун снима филм за Путин

Филмът е в етап на постпродукция

8 годиниРазвлечение 1 Боряна Райчева

Американският режисьор Оливър Стоун приключи със снимките на документален филм за руския президент Владимир Путин, заяви пред РИА Новости продуцентът Игор Лопатенок. Според информацията лентата е в етап на монтаж, датата на премиерата му все още е неизвестна.
"Филмът на Стоун е голяма и много интересен. Заснемането завърши, сега той се монтира, кога ще излезе е загадка, но филмът ще бъде интересен за публиката, особено за САЩ, каза Лопатенок, който е постоянно пребиваващ в САЩ.
Желанието си да направи документален филм за Путин директорът обяви още през 2014 година. Той отбеляза, че би искал да интервюира руския лидер, като обяви това на 4 ноември в Театъра на нациите по време на паметна вечер, посветена на режисьора и актьор Василий Шукшин.
Оливър Стоун е отличаван три пъти с "Оскар". Най-популярни от филмите му са "Взвод", "Уолстрийт", "Роден на четвърти юли", "The Doors", "Natural Born Killers" и "Александър". Режисьорът е известен не само със своите художествени постижения, но и политически възгледи, които с времето се промениха от умерено консервативни в леви и са отразени в работата му като режисьор.