Гледай
на живо

Опасни пешеходни пътеки в София

Вижте кои са

Опасни пешеходни пътеки в София Над 2000 са опасните и неправилно поставени пешеходни пътеки в цялата страна, такива данни изнесоха ... thumbnail text
Над 2000 са опасните и неправилно поставени пешеходни пътеки в цялата страна, такива данни изнесоха от Института по пътна безопасност. За тях те са сигнализирали и главния прокурор Сотир Цацаров, като към този момент отговор на подадения сигнал няма.
Показваме ви две от тези пътеки, пресичането на които изисква  немалка доза  смелост и безразсъдство.
Намираме се на пешеходната пътека при пазара в Ситняково. Именно тази пешеходна пътека се нарежда на челно място в черните списъци на МВР за най-много жертви.
Екстремните преживявания са гарантирани и пешеходната пътека, намираща се на кръстовището на  бул. „ Атанас Дуков“ и ул. „проф. Михаил Андреев". 
За да разберем какъв точно е проблемът с тази пешеходна пътека, се срещаме с общинския съветник и съучредител на неправителствената организация Институт по пътна безопасност Симеон Славчев, подал сигнала за нея.
Той е внесъл предложението си за преместване на пешеходната пътека в Столичния общински съвет, като се очаква, ако то бъде одобрено, поне пресичащите тук да бъдат по-спокойни. Проблемът обаче е е сериозен и се нуждае и по-глобално решение, категоричен е общинският съветник.