София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Описват имуществото на семейство Баневи

Частни съдебни изпълнители влязоха в дома на бизнесмените

5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Съдебни изпълнители влязоха в къщата на семейство Баневи в столичния квартал "Бояна", за да опишат имуществото на бизнесмените. 

"Имаме вземане, имаме няколко кредитори, който желае да бъде удовлетворен от продажбата на недвижимото имущество", обясни пред NOVA Атанаска Петканова, помощник частен съдебен изпълнител.Тя отказа да даде подробности, но призна, че сумата е за над милион лева

Евгения и Николай Баневи се намират в ареста по обвинения за пране на над 1 млрд. лева и други престъпления, свързани с източването на притежаваните от тях предприятия.

Станахме свидетели на класически пример на нахлуване в чужд имот, заяви адвокатът на семейството.

В основата на това изпълнително дело е едно абсолютно измислено друго дело, гледано в накякакъв частен арбитражен съд, за който никой юрист не е чувал. Дружеството въобще не е било уведомено за това дело, а и в момента на водене на делото дружеството не е било представлявано от Николай или Евгения Банева, а от трето лице, добави адвокатът.