София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оптимизират административната тежест на 605 услуги и режима

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Административната тежест върху 605 услуги и режима ще бъде оптимизирана, това  заяви вицепремиерът Томислав Дончев като обясни:
Дончев допълни още, че 1/3 от посочените 604 услуги към настоящия момент вече са преформирани, а за останалите е взето решение и това ще стане съвсем скоро.
Вицепремиерът обясни още, че административната реформа върви по посока на това да не искат документи на хартиен носител от гражданина, когато става дума за такива, каквито отделните институции могат сами да разменят по между си, без да обременяват с това хората.
В започналата инициатива за оптимизация и е включен и Главния инспекторът, който  пък ще проверява как се предоставят услуги от различни ведомства.
Дончев посочи още, че в обхвата на проверката от Инспектората ще бъдат и неспазването на законодателството, свързано с административното обслужване,липсата на харта за правата на клиента или потребителя, както и всякакви други, констатирани нередности.