София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оранжев код за бури в Парламента

Депутатите почти се сбиха заради сделката за ЧЕЗ

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

В унисон с бедственото положение в голяма част от страната, оранжев код, но не за силни валежи, а за изострен тон, стигащ дори до физическа саморазправа,  беше обявен по-рано днес в българския парламент. 
 
Всичко зарочна след обвинения от страна на БСП към управляващите  за проведената сделка за ЧЕЗ. Последваха контраобвинения и обяснения за „Техноимпекс“, както и спор за това кой кога и колко гласове е купувал на изборите.
 
Всичко това доведе дори до опит  за физическа саморазправа. След изказване на  Антон Кутев от парламентарната трибуна, депутатът  от „Обединените патриоти” Юлиян Ангелов се опита да влезе в ръкопашна схватка с него. 
 
От левицата обвиниха и заместник-председателя на Парламента, че не спазва процедурите, което е довело до хаоса в пленарна зала. В кулоарите пък  Юлиян Ангелов коментира скандала, като обясни на свой ред, че  „от БСП са големи мъже, но не им стиска, когато поканят някой да се разберат по мъжки”.