Гледай
на живо

Орбан за глобалистите: Действат като съветски агенти

Унгарският премиер беше преизбран начело на управляващата партия

Виктор Орбан беше преизбран за още две години начело на управляващата партия в Унгария. На конгрес на ФИДЕС той получи пълно доверие от делегатите, като за него гласуваваха всички 1358 присъстващи.

Изборите са след пет месеца, но проучванията на общественото мнение дават на премиера предимство пред опозицията. Изглежда много възможно той да спечели съкрушителна победа за трети пореден път, отбелязва "Ройтерс".

"В Унгария има настроения не толкова за смяна на правителството, колкото за смяна на опозицията", заяви Орбан под аплодисментите на присъстващите, визирайки хаоса в левоцентристкото пространство. Проучванията на общественото мнение показват, че на следващите избори левоцентристките партии може да останат зад крайнодясната партия Йоббик, за която се смята, че клони още повече към етнонационализма от ФИДЕС.

В речта, с която прие номинацията, Орбан заяви, че се бори срещу глобалистки възгледи, които заплашват християнските страни в ЕС и техните морални основи, за което обвини Сорос.

"За да изпълнят плана на Сорос, те искат да премахнат всички правителства в Европа, които представляват националните интереси и това включва нас", подчерта Орбан.

"Те действат като съветските агенти по агитацията и пропагандата навремето. Ние, старите кучета, ги разпознаваме по миризмата", увери той.