София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Осем души от едно семейство бяха убити в американския щат Охайо

Засега не са ясни мотивите на престъплението

8 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Осем души от едно семейство бяха застреляни в американския щат Охайо, предадоха световните агенции.

Убити са седем възрастни и един 16-годишен тийнейджър, които са открити в четири отделни жилища, съобщи на пресконференция шериф Чарлс Рийдър от окръг Пайк в района на Апалачите, цитиран от ДПА. Стилът на убийствата напомня екзекуция и повечето загинали са били застреляни в леглата си. Три деца са открити живи. Засега не е известно дали те са били ранени.

Три от жилищата, в които са открити убитите, са близо едно до друго, а последното е на около 48 километра.

Главният прокурор на щата Охайо Майк Деуайн заяви на същата пресконференция, че няма признаци някоя от жертвите да е извършила самоубийство. По всяка вероятност убиецът не е сред загиналите, добави той, цитиран от ТАСС. Шериф Рийдър подчерта, че ако извършителят или извършителите са на свобода, те трябва да бъдат считани за въоръжени и много опасни.

Няма информация за мотивите на убийството, колко оръжия са били използвани, нито дали има липсващи предмети от жилищата. Властите призоваха другите членове на семейство Роудън да вземат предпазни мерки. Шериф Рийдър призова всички жители на окръга да останат по домовете си тази нощ и да заключат вратите.

Губернаторът на Охайо Джон Кейсик заяви, че следи ситуацията в окръга Пайк. Случилото се е "трагично отвъд границата на разбирането", написа Кейсик в Туитър.

Федералното бюро за разследване е предложило помощта си на местните органи на реда.