Гледай
на живо

Още една седмица ДОД може да се плати с отстъпка

Срокът е 31 януари

Още една седмица ДОД може да се плати с отстъпка Остава седмица до крайния срок, в който данъкоплатците могат да ползват 5-процентна отстъпка за данъ... thumbnail text

Остава седмица до крайния срок, в който данъкоплатците могат да ползват 5-процентна отстъпка за данъка върху през 2017 г.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г.

Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код, уточняват от НАП.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

На 2 април изтича тази година срокът за подаване на фирмените декларации (31 март е в събота). Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път (чрез интернет с електронен подпис).