София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Остава хладно и дъждовно

Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

В петък минималните температури у нас ще бъдат от 7 до 12 градуса, по брега на морето до 13, 14. Облачността над страната ще бъде значителна. По-съществено разкъсване на облаците ще има над северозападните райони.
В следобедните часове ще остане предимно облачно. По Черноморието и на места в подножията на планините ще преръмява. Ще духа слаб до умерен в източните части до засилен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, в Сандански до 20.
Над планините ще остане облачно и мъгливо. От време на време най-високите части ще изплуват над облачния слой, а слаби ръмежи ще има в подножията. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. На 2500 м височина максималната температура ще достига 1 градус, а на 1500 м около 6 градуса.
По Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще превали слаб дъжд, ще има и ръмежи. Ще духа засилен вятър от североизток. Температурите на въздуха ще достига 16, 18 градуса. Морската вода е с температура 17, 20 градуса. Вълнението ще бъде силно до бурно.
В събота над по-голямата част от страната ще остане предимно облачно. По крайбрежието на морето и на места в Югоизточна България ще превали дъжд, а временни разкъсвания на облаците ще има над западните райони. В неделя повече слънчеви часове ще има над Западна България, а над Източна - облачността ще остане значителна и по Черноморието отново ще преръмява. В понеделник повече облаци ще има по брега на морето. Над останалата част от страната ще бъде слънчево. След студена сутрин, през деня бързо ще се затопля.
На този ден най-студено е било в София минус 1.2 през 1906 г, а най-топло в Плевен 34.2 през 1952 г.