София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Остава тежко състоянието на жената, залята с киселина

Жената се лекува по съвременни методи

6 годиниЗдраве 16 Боряна Райчева

Жената, която вчера бе залята с киселина е в непроменено тежко общо състояние, но стабилно, съобщи доц. д-р Мая Аргирова, ръководител на Клиниката по изгаряния в Пирогов. Очаква се в близките дни това състояние да позволи извършването на оперативни интервенции за отстраняване на мъртвите тъкани и покриване със свободна кожна автопластика, допълни тя.

Жената се лекува по всички модерни стандарти на лечението.

Жената не е контактна, тя е на апаратна вентилация още от момента на постъпването си, допълни доц. Аргирова.

Георги Георгиев, който е станал свидетел на случващото се, разказа, че не е успял да види добре извършителя, защото е опитал да помогне на жената.

„Излизах от блока, за да хвърля боклука. Докато отивах към кофата, видях човек, който седеше там. Не съм предполагал, че може да има подобно развитие, затова дори не съм се загледал в него. В следващия момент чух счупване на стъкло и всичко се обви в дим бързо. След това чух жената, която започна да пищи от болка. Мъжът със сигурност беше с качулка, която закриваше голяма част от лицето му. Беше висок приблизително 1.80 метра”, каза Георгиев.