София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Остава топло и във вторник

Възможни са градушки в някои райони

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Във вторник утрото ще бъде топло с минимални температури от 18 до 23 градуса. През деня над южните и източните райони ще се задържи предимно слънчево.

От северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Над Западна и Северна България ще има по-съществени заоблачавания и на места ще превали и прегърми, по-интензивно в Дунавската равнина. Възможни са градушки. Дневните температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, в крайните южни и източни части до 38.

Над планините облачността ще бъде разкъсана и променлива, значителна след пладне. Ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 13 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има в ранните сутрешни и късните следобедни часове по северното крайбрежие, където е възможно да превали. Вятърът ще бъде умерен от югоизток. Вълнението ще бъде слабо, след пладне до умерено. Дневните температури ще достигат 29, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 26 градуса.

В сряда ще бъде по-свежо. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Следобед ще завали около планините, а в нощта срещу четвъртък превалявания ще има на повече места. В четвъртък нова порция хладен въздух ще донесе предимно облачно и дъждовно време. Има условия за значителни валежни количества. В петък все още ще превалява над източната половина на страната, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облаците. В събота ще бъде предимно слънчево и ще се затопля.

На този ден най-студено е било в София плюс 9.8 през 1959 г, а най-топло в Плевен 39.6 през 2007 г.