София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оставка подаде ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик

До нея се стигна след разговор със Сотир Цацаров

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка. До нея се е стигнало след разговор с главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава „Хоризонт“. Говорителят на прокуратурата в Пазарджик отказа да коментира.

Припомняме ви, че името на районния прокурор Георги Кацаров нашумя по време на случая "Виноградец", където шестгодишно дете простреля собственик на заведение с пистолета на тогавашния председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Едно от обвиненията на близките на убития мъж бе, че прокурор Кацаров е поддържал нерегламентирани контакти с нарушители на закона и че веднага след инцидента Влайков е звъннал на Кацаров, който, пък бил разпънал чадър в защита на общинския съветник. Тогава Кацаров категорично отрече.

Хора твърдят, че оставката на районния прокурор има връзка с кмета на Септември Марин Рачев, който се разследва за източване на Общината. Очаква се официална информация от прокуратурата.