София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оставката на Валери Симеонов не се обсъждала

И комунизмът, и нацизмът трябва да бъдат осъждани, смята Владислав Горанов

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Не се обсъжда оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по повод на оттеглянето на заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.

Тенев подаде оставка, изкарвайки един ден на поста, след като беше публикувана снимка, на която той отправя нацистки поздрав. Той беше предложение на Обединените патриоти, а Симеонов се опита да го защити, като каза, че може и той да има „майтапчийски“ снимки от нацисткия лагер Бухенвалд.

„Подобни снимки са скандални - това е безспорно. И комунизмът, и националсоциализмът трябва да бъдат осъждани и да не бъдат допускани отново да се проявяват на територията на Стария континент. Вероятно се касае за нелепа шега. Така или иначе нямам причина да оправдавам колегата. Политическата оценка за едно подобно действие е неговата оставка", коментира Горанов.