София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Осъдиха бургазлия за купуване на гласове

На Георгиев е наложена и „глоба“ в размер на 9000лв

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, е наложено на Станислав Петров от гр. Бургас. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата за това, че от началото на месец октомври 2015г. до 23.10.2015г. в гр. Бургас, кв. „Долно Езерово“, в магазин за хранителни стоки, разположен се на ул. Химик“ , в условията на продължавано престъпление, при което са осъществени двадесет и четири деяния, които осъществяват различни състави на едно и също престъпление и са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка при еднородност на вината, при което последяващите се явяват продължение на предшестващите предложил и дал на други лица пари и организирал даването на пари на други лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на 25.10.2015г. на изборите за Общински съветници в гр. Бургас полза на определен кандидат от листата с кандидати на политическа партия.
Предлагани са пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Георгиев. Минималната сума, давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. ( като човекът получил сумата е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души). Общо дадените от Георгиев пари са в размер на 1084 лв.
На Георгиев е наложена и „глоба“ в размер на 9000лв.
Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.