София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Освен ДНК и други вещи уличават убиеца на Виктория

Връщат Северин в България идната седмица

5 годиниПравосъдие 10 Боряна Райчева

Очаква се идната седмица убиецът на журналистката Виктория Маринова да пристигне в България, след като бъде предаден на българските власти от германските им колеги. Срещу Северин Красимиров наистина има сериозни доказателства, не само ДНК-пробите го уличават в тежкото престъпление. Това каза за Нова телевизия бившият вътрешен министър Валентин Радев и подчерта, че всичко зависи вече от прокуратурата.

„Най-добре е да изчакаме следствието до края. Нещата в този случай са ясни. Освен ДНК материал има и други вещи, които са открити. Над 80% всичко е ясно. Имаме и други информации, които прокуратурата, ако и като намери за уместно, ще съобщи. Не мога да влизам в много детайли, а и не знам всички такива. Младен Маринов може да ви даде много повече информация, но и той ще се въздържи от много неща", каза Радев.

Бившият вътрешен министър коментира и  изказването на Цветан Цветанов, че чернилките в международното отразяване на убийството на журналистката Виктория Маринова са били хибридна атака срещу България. „Цветанов е прихвал нещо за хибридна атака. Той беше в Хага, знае повече. Възможно е да има нещо такова. Може да вярвам“, посочи Радев.

Той заяви, че на този етап все още не знае кой ще е главният секретар на МВР, но беше категоричен, че няма да става зам.-министър.