София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Освободиха началник в АЕЦ "Козлодуй" от пост

Причината е скандално видео

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министерството на енергетиката съобщи, че началникът на отдел "Физическа защита" в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов е освободен от поста си. Причината е появилото се скандално видео. Припомняме ви, че преди дни в социалните мрежи беше публикувано видео, показващо възмутителното отношение на Караджов към полицай, който е написал акт на негов приятел, шофирал след употреба на сериозно количество алкохол. Действието се развива през февруари в полицейското управление в Козлодуй.
 
От полицията вчера заявиха, че всички материали по случая са предадени на прокуратурата. От държавното обвинение през април пък са преценили, че няма данни за извършено престъпление. Един от мотивите бил, че арогантното поведение е проявено в късен час на денонощието и не е скандализирало много хора, а само полицаите в управлението. Тогава не е последвало наказание за Караджов.
 
От министерството посочиха, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши проверка по случая.
 
Проверката е извършена вчера и „след докладване на премиера, бе взето решение за отстраняване на г-н Пешко Караджов от поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа“, се казва в текста.

До това решение се е стигнало заради проявено от него неприемливо поведение към служител на МВР в град Козлодуй.