София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

От форума на АТР: Няма Бог! Григор заслужаваше да спечели

Феновете коментират титаничния сблъсък Димитров - Надал

7 годиниСпортни 7 Боряна Райчева

Продължават коментарите след зрелищния полуфинал на Australian Open между Григор Димитров и Рафаел Надал, завършил с победа на испанеца с 3-2 сета.

Феновете коментират в мрежата петчасовата драма на централния корт в Мелбърн, отдавйки дължимото и на двамата тенисисти.

Заедно с признанието за Рафаел Надал, който направи блестящо завръщане, мнозина виждат в Григор Димитров огромно израстване и заявка за бъдещи успехи.

„Свалям шапка на Григор. Голям мач и за двамата“, пише jathome във форума на официалния сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти.

„Григор трябваше да спечели. Той игра по-добър тенис през по-голямата част от мача. Проблемът при него е, че няма сърцето на шампион като Рафа. Той ще има успехи в бъдеще, но едва ли ще стигне най-големите“, пише друг фен.

Друг обаче не е на същото мнение. „Григор ще бъде първият играч извън голямата тройка (Федерер, Джокович, Надал), Мъри и Вавринка, който ще спечели турнир от Големия шлем“, пише learntennis.

„Огромно уважение за Григор - много характер, постоянство и умение“, допълва друг.

„Невероятен мач, Димитров е издигнал играта си и феновете могат да са спокойни за бъдещето на тениса“, коментира друг фен.

„Няма Бог! Григор заслужаваше да спечели“, пък е написал  почитател на българина, който се е подписал като clipto.